пʼятниця, 19 травня 2023 р.

 19травня у нашому закладі освіти відбулося свято ,,Одна сторінка з історії села", головними героями якого були найстарші люди с.Нижня Білка. Люди, які були депортовані із Закерзоння, колишніх земель України, нині Польщі. Їх примусово було виселено із чітко визначених територій  Польщі із забороною самовільного повернення на рідні землі протягом 1944-1951 років.

Випускниця школи, нині провідний бібліотекар і лектор Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки Тетяна Грудень та фотограф Тетяна Підіпригора ознайомили з фотовиставкою     ,,Рівність емігрантів", розповіли як вона творилася,  познайомили з її героями. На світлинах односельчани шукали такі дорогі для них  і знайомі обличчя своїх рідних.Це було дуже зворушливо.
   На свято були запрошені члени товариства  ,,Любачівщина" - представник п.Богдан Парадовський, хористи с.Зубра - нащадки депортованих українців. Пан Богдан розповів про товариство, історію його створення та його учасників , а зубрівчани потішили чарівною українською народною піснею.
   А ще на святі вели щиру і теплу розмову з головою Підберізцівської сільської ради п.Василем Ковалем, начальником відділу з питань освіти та культури п.Олесею Крохмалюк, колишніми учнями школи Олександром Рольком та Романом Бураком. А отець Дмитрій благословив усіх на мирний і щасливий день.
   Директор будинку культури с.Верхня Білка Христина Леськів чарувала глядачів українськими піснями, школярі підготували кілька флешмобів, а веселили присутніх баба Параска та баба Палажка із ,,Кайдашевої сім'ї"- ролі яких виконували Ірина Молоко , учениця 8 класу та Анна Мельник, учениця 7 класу.
   Також під час свята учні передали голові ТГ п.В.Ковалю зібрані кошти на підтримку ЗСУ у сумі 40580 гривень.
   Усі учасники заходу вшанували пам'ять наших Героїв хвилиною мовчання.
Бережімо і пам'ятаймо історію свого народу! Пам'ятаймо і молімося за тих, хто сьогодні виборює нам волю!
      Слава Україні!Героям слава!Слава ЗСУ!!!























Немає коментарів:

Дописати коментар